Italiaanse wijnen Antwerpen uit Piemonte
Winkelwagen 0

5 Tips hoe Je met Wijn Indruk Kan Maken

Communie Lentefeest Tips Tips en gerechten

Tip 1

5 Tips hoe jij met Exclusieve Wijnen Indruk Kunt Maken op je Communie- of Lente feestHet belangrijkste principe. Bij het combineren van wijn en gerecht kies je ofwel voor harmonie ofwel voor contrast. Een voorbeeld: zoet-zoet is harmonie, zoet-zout is contrast.

Toegepast op wijn: een zoete wijn bij een zoet dessert. Of een zoete wijn bij een zoute kaas. 

Tip 2

Het is gemakkelijker om het gerecht aan te passen dan de wijn. Kook daarom altijd naar de wijn toe.

Als je een wijn combineert met een bepaald gerecht, proef de altijd wijn vooraf. Wanneer je bepaalde aroma’s in de wijn ontdekt, verwerk die in je gerecht door op harmonie of contrast in te spelen.

Tip 3

Volg de intensiteit van je menu. Je begint met lichte wijnen en bouwt dan verder op.

In principe geldt de regel: wit komt voor rood, droog voor zoet, licht voor zwaar. In 90% van de gevallen zal het volstaan om deze regel toe te passen. Maar zelfs de meest starre regels kennen uitzonderingen.

Tip 4

Durf af te stappen van traditionele wijnen. Lokale druivensoorten - bij voorkeur monocépages (= wijn gemaakt van slechts 1 druivensoort) - leveren verrassende resultaten op bij je gerechten. Complimenten van de gasten verzekerd!

Tip 5

Wijn enkel op inox gerijpt geeft de volle en uitgesproken smaak van de verwerkte druif. Belangrijk bij de keuze van je gerecht.

Een wijn met houtlagering is doorgaans gemakkelijker te combineren met verschillende gerechten omdat zo'n wijn meer afgerond is door het hout. Het gevolg is wel dat de wijn zijn oorspronkelijke, vaak uitgesproken smaak heeft verloren…

Maar voor sommige druivensoorten zoals Nebbiolo is houtlagering echt wel noodzakelijk om de tannine rijke Nebbiolo wijn zachter te krijgen.Ouder bericht Nieuwer bericht


Post hieronder je commentaar:

Commentaar op berichten verschijnt enkel na goedkeuring door de administrator